středa 19. srpna 2015

Brownie cookies + letní depky

Jako obvykle při pozdním létě na mě přišla nějaká ta psychická slabost. Má přijít nová škola, spousta nových lidí a vlastně spousta všeho nového. Jistě, normální člověk by se na všechno tohle nesmírně těšil, ale jak jsem již párkrát naznačila, já zase tak úplně normální nejsem. Tedy, teď nechci, aby to vyznělo tak, že jsem nějak psychicky nemocná - to věru nejsem. A kdokoliv by Vám kdykoliv tvrdil něco jiného, lže. ;) 



A protože to teď na mě všechno znovu dolehlo, musela jsem upéct nějakou mňamku. Víte, když jsem ve stavu, který tady popisuji, tak buď peču nebo hraju na flétnu anebo zpívám moooc nahlas. :D A protože už jsem věnovala čas veškeré hudbě a stejně to nepomohlo, musela jsem i něco upéct, takže vlastně tohle pečení mělo hlubší smysl!! Wow! No není to famózní?


A co by to bylo za "depresivní" pečení bez čokolády? Bez ní by to tentokrát samozřejmě nešlo, a tak jsou tyhle sušenky plné čokolády. Opravdu hodně, hodně čokolády. A jsou fakt moc super. Mega čokoládové, na povrchu lehce křupavé, uvnitř úžasně vláčné a takové..."chewy" (nevím, jak to přesně popsat česky). Sůl na povrchu pak už jen tvoří onu všemi milovanou třešničku. Vzhledem Vám mohou připomínat dvojčokoládové cookies, ale vzhled je pravděpodobně jednou z mála věcí, která je spojuje (a taky samozřejmě ta čokoláda). Tyhle sušenky jsou takové měkké a vláčné, kdežto dvojčokoládové sušenky jsou tvrdší a hezky křupavé.


Pokud jste takoví čokoholici jako já, tak tohle bude vážně něco pro Vás. Je pravda, že množství čokolády je o něco vyšší, než se může zdát běžné, ale stojí to za to. Já jsem použila žitnou mouku, neboť ta obsahuje méně lepku, což mně vyhovuje, ale pakliže Vám pšeničná mouka nedělá problém, samozřejmě můžete použít klasickou mouku. Je to jen a jen na Vás. :)

Brownie cookies

nachystejte si:
120 g žitné mouky
1 lžičku prášku do pečiva
špetku soli
395 g čokolády s vysokým obsahem kakaa
50 g másla
4 vejce
270 g hnědého cukru
sůl na posypání (lepší bude nějaká s většími krystalky)

1. Ve vodní lázní rozpusťte čokoládu s máslem. Po rozpuštění odstavte z vody a nechte vychladnout.

2. V menší misce smíchejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. 

3. Do velké mísy nasypte cukr a přidejte vejce. Šlehejte než vznikne pěna, což bude trvat asi 4 minuty.  Do pěnové hmoty vlijte vychladlou čokoládu a vymíchejte v hladkou směs. Přisypte suché ingredience a opět zamíchejte.

4. Těsto přikryjte potravinovou folií a dejte alespoň na 30 minut do lednice. 

5. Z vychlazeného těsta tvořte pomocí dvou lžic sušenky a skládejte je na pečícím papírem vyložený plech. Nedávejte je však blízko sebe, protože sušenky dost nabudou na velikosti. Povrch každé sušenky posypte krystalky soli. 

6. Pečte na 180°C, 8-10 minut.


Více receptů zde :)

Žádné komentáře :

Okomentovat