pátek 1. května 2015

Food Revolution

Možná jste o tomhle už slyšeli, no a možná taky ne. Celý tenhle nápad vzešel z hlavy Jamieho Olivera. Jedná se o akci, která by měla zlepšit vzdělávání dětí o jídle a celkově představu o tom, co je zdravé, a jak by se hlavně děti (ale nejen ty) měly stravovat. Důvody jsou snad jasné. Dětská obezita, která je čím dál častější a hojnější a způsobuje řadu nejen zdravotních, ale také psychických problémů.

Food revolution day 2012
                                                zdroj: jamieoliver.com

pondělí 27. dubna 2015

Slaný karamel

Domácí karamel? Vážně? Alespoň takhle nějak vypadaly mé otázky pokaždé, když jsem někde četla recept na karamel. Ale asi jsem nějak dospěla a rozhodla se do něj pustit, a překonat tak své hranice. Nějaký podíl na tom asi měla už tolikrát zmiňovaná Jemma. Měla jsem z něj asi trošku strach. Vždycky jsem se bála, že se mi cukr připálí nebo zničím hrnec nebo cokoliv. Ale něštěstí se nic z tohoto nepotvrdilo a karamel byl naprosto delikátní.


čtvrtek 23. dubna 2015

Dvojčokoládové cookies (Double Chocolate Cookies)

Naprosto luxusní záležitost! Opravdu. Čokoláda a hned dvakrát, vláčné a přitom křupavé sušenky...no, zkrátka a dobře - nepopsatelné blaho. Zkoušela jsem je poprvé a okamžitě mi učarovaly. Postup je trochu odlišný od klasických cookies, ale to jistě není na škodu. Alespoň Vám ty recepty nezevšední.

neděle 19. dubna 2015

Dort pro hlavu rodiny

Rok se s rokem sešel a můj milovaný tatínek měl opět narozeniny. Možná si vzpomínáte na jeho dort z loňska (nebyla bych to já, kdybych ho nepřipomněla, takže klikněte sem). A letos jsem zůstala v moto tématice. Teda alespoň lehce.


středa 15. dubna 2015

Krabice plná bizonů

Koho by kdy napadlo upéct cupcaky s bizoním designem? I mě to trochu překvapilo, ale překvapení okamžitě vystřídalo nadšení, protože přece jen, bizony jen tak někdo nepeče. Možná Vás teď napadá otázka: "Proč bizoni?" Řekněme, že má milá zákaznice má příjmení velmi podobné právě slovu "bizon". Milé, nápadité a prostě super.