úterý 4. srpna 2015

Pohankové palačinky

Pamatujete na domácí nutellu? Já jsem po jejím vytvoření byla fakt nadšená, a tak jsem se jednoho dne po její výrobě vzbudila a dostala chuť vytvořit si snídani s něčím, co ji bude obsahovat. Nejjednodušší mi v tu chvíli přišly palačinky. Ale jak jsem se už párkrát zmiňovala, ráda si vařím tak trošku zdravějším způsobem, který zahrnuje co největší vynechání pšeničné mouky. Jasně, zní to jako hloupý vtip, přihlédneme-li k tomu, že tenhle blog je hlavně a především o pečení a to povětšinou právě z pšeničné mouky, ale já to taky neberu úplně striktně. A navíc, nikdo netvrdí, že sním všechno, co napeču. :)

sobota 1. srpna 2015

Oggy a škodíci ("švábi" - pro starší generace)

Myslím, že tenhle animovaný seriál zná snad úplně každý. A to "každý" myslím fakt doslova, protože jak jinak si vysvětlit to, že když jsem vytvářela postavičky na tenhle dort, přišla ke mně babička a říká: "To jsou ti skřeti, co jsou ráno na Primě!" V tu chvíli jsem nevěděla, co jí na to říct, a tak jsem se jen začala smát. Ale taky mě to dost potěšilo. Alespoň jsem měla důkaz toho, že jde poznat, oč jsem se snažila. A to jistě každý, kdo se zrovna nevěnuje nějaké extra abstrakci, uzná.


středa 29. července 2015

Domácí nutella

Ach můj bože!!! Tohle mě naprosto dostalo. Už pěkně dlouho jsem se od nutelly držela zpátky. Docela dost mě totiž odrazovalo její složení - cukr, cukr, cukr a pak něco málo navíc. To já zrovna dvakrát nemusím. Ale přece jen je nutella natolik geniální pomazánkou, že její chuť nezapomenete. A má ji rád snad každý. Já osobně jsem ji vždycky milovala na palačinkách. No jooo, to byla slast. Ale, jak jsem již napsala, už pěkně dlouho jsem nutellu neměla.

neděle 26. července 2015

Rodinné soužití + borůvkové muffiny

Je tak šílené horko, že se mi roztéká voděodolná řasenka a já se přesto dobrovolně v den, kdy jsem dostala volno, snažím zasytit svou touhu po pečení. Jsem fakt magor, říkám si. Ale s tím už jsem jakžtakž smířená. A hlavně, nějak se prostě zabavit musím. Zjistila jsem, že mít brigádu má i jednu obrovskou výhodu. Nenudíte se. Jistě, možná neděláte úplně Váš "dream job", ale prostě máte co dělat. 

čtvrtek 23. července 2015

Tartaletky s vanilkovým krémem

I o tartaletkách už byla na tomto blogu zmínka. Ano, je to tak a já jsem si toho vědoma. Ale protože si stále stojím za tím, že tartaletky patří mezi naprosto geniální dezerty, jsou tu opět. A tentokrát v ještě lepší podobě. Plné vanilkového krému, který je, alespoň pro mě, dosti neobvyklý a ovoce.