Nevím, jak Vy, ale já miluji sezonu "berries". Maliny, borůvky, ostružiny a mnoho dalších. To je prostě moje. Vždycky mě úplně mrzí, že nejdou sehnat pořád, všude a kdykoliv si na ně vzpomenete. Nejlepší jsou, alespoň podle mě, jen tak, čerstvé. Ale dá se s nimi dělat tolik dalších zajímavých věcí, že prostě každý musí uznat, že ovoce tohohle typu je geniální.
pátek 22. května 2015
sobota 9. května 2015
Čokoládovo-karamelové cupcaky
Tak tohle jsou ty cupcaky, o kterých jsem se minule zmiňovala. Musím říct, že po dlouhé době jsem i já prohlásila, že tohle se mi opravdu povedlo. Pro vysvětlení, většinou jsem vůči sobě docela hodně kritická (mí drazí rodiče by mohli povídat). Ale tentokrát to bylo jiné. Moc se mi líbil jejich vzhled i chuť. Jemné a nadýchané kávovo-čokoládové těsto, karamelový krém a samozřejmě karamel uvnitř i na cupcaku a jako milé zakončení slané preclíky.
pondělí 4. května 2015
Dvojdort pro sourozence
Tentokrát jsem vytvářela dort pro dva sourozence, kluka a holku. Chlapec slavil jedenáct a holčička 6 let. Když jsem si poprvé vyslechla, co mě čeká, moc jsem si nedovedla představit, jak to zrealizuji. Dozvěděla jsem se, že malá oslavenkyně má období "Hello Kitty", takže tady byla volba jasná. Jenže malinko problematické bylo vymyslet druhou půlku dortu. Tu klučičí.
pátek 1. května 2015
Food Revolution
Možná jste o tomhle už slyšeli, no a možná taky ne. Celý tenhle nápad vzešel z hlavy Jamieho Olivera. Jedná se o akci, která by měla zlepšit vzdělávání dětí o jídle a celkově představu o tom, co je zdravé, a jak by se hlavně děti (ale nejen ty) měly stravovat. Důvody jsou snad jasné. Dětská obezita, která je čím dál častější a hojnější a způsobuje řadu nejen zdravotních, ale také psychických problémů.
zdroj: jamieoliver.com |
pondělí 27. dubna 2015
Slaný karamel
Domácí karamel? Vážně? Alespoň takhle nějak vypadaly mé otázky pokaždé, když jsem někde četla recept na karamel. Ale asi jsem nějak dospěla a rozhodla se do něj pustit, a překonat tak své hranice. Nějaký podíl na tom asi měla už tolikrát zmiňovaná Jemma. Měla jsem z něj asi trošku strach. Vždycky jsem se bála, že se mi cukr připálí nebo zničím hrnec nebo cokoliv. Ale něštěstí se nic z tohoto nepotvrdilo a karamel byl naprosto delikátní.
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky
(
Atom
)