Může se to zdát jako ne úplně obvyklá kombinace, ale věřte, že mátová a "oreo" příchuť jdou fakt dobře dohromady. Navíc je všechno propojeno kakaovou příchutí dortíkového těsta, což dovádí výsledný efekt k dokonalosti.
neděle 15. listopadu 2015
úterý 10. listopadu 2015
Co nového v kuchyni - předvánoční nákupy
A je to zase tady.Vánoce se nám neúprosně blíží a z každé výlohy na nás prodejci vytahují co nejlákavější, nejblikavější a nejzářivější "vánoční" poutače. Upřímně, když tohle vidím na začátku září, je mi z toho maximálně tak špatně, ale teď je listopad, a i na mě už pomalu začíná doléhat předvánoční nálada. Jenom se to u mě (a u mé mamky) projevuje malinko jinak, než u ostatních. My dvě totiž jako první nakupujeme novinky do kuchyně, nejlépe pak samozřejmě na pečení. A tento rok tomu nebylo jinak. Dokonce si dovolím tvrdit, že toho bylo mnohem více, než je obvyklé, takže jsem se rozhodla se s Vámi o své radosti podělit a třeba Vás inspirovat na vychytávky, které Vaše pečení vyzvednou o další úroveň výše.
sobota 7. listopadu 2015
Vafle aneb proč je lepší vstanout brzy
Zasvěcení již pochopili, ostatním se to pokusím vysvětlit. Nedávno jsem se se svými spolužáky bavila o tom, že i o víkendu vstávám raději brzy. Tím brzy nemyslím třeba ve čtyři, ale optimální víkendový čas vstanout je pro mě tak kolem osmé hodiny. Vlastně mi to ani nepřijde nějak brzo, prostě je to takové normální. Mnoha lidem, a to nejen z řad mých současných spolužáků, to přijde zvláštní. Na druhou stranu, já nechápu, jak někdo vydrží spát třeba do jedenácti. Avšak ukázalo se, že lidí spadajících do druhé skupiny, tedy těch, kteří vstávají později, je o něco málo (nebo spíš hodně) více. Překvapivě!! No jooo, cítím se taak výjimečně.
sobota 31. října 2015
Čokoládové cupcakes s meringue polevou
Mohla jsem je nazvat "Čokoládové cupcakes s pusinkovou nebo sněhovou polevou", ale meringue poleva zní tak nějak zajímavěji, ne? :D Pokud pořád tápete, co to ta meringue poleva je, tak vězte, že je to poleva z vaječných bílků a cukru (celý recept naleznete níže) a je vážně skvělá a také neobvyklá, řekla bych. Ale jistě stojí za vyzkoušení. Chuťově i konzistencí dost velmi připomíná sněhovou náplň do kremrolí nebo roztopené marshmellows. Já jsem ji dělala poprvé a byla jsem z ní převelice nadšená.
neděle 25. října 2015
Skoro klasika s Oreo sušenkami
Ten název je poněkud zvláštní, uznávám, ale opravdu jsem netušila, jak jinak tenhle výtvor nazvat. Tenhle dort měl být s notičkami, číslicí 17, růžemi a především s Oreo sušenkami. Tohle všechno mu dalo cejch neobvyklosti. Alespoň pro mě. A proč tedy skoro klasika? Když se řekne klasický "old-school" dort, já (a jistě nejsem jediná) si představím dort politý čokoládou, po obvodu posypaný mletými ořechy a ozdobený krémem. A tenhle dort tak na první pohled vypadá.
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky
(
Atom
)