Naprosto luxusní záležitost! Opravdu. Čokoláda a hned dvakrát, vláčné a přitom křupavé sušenky...no, zkrátka a dobře - nepopsatelné blaho. Zkoušela jsem je poprvé a okamžitě mi učarovaly. Postup je trochu odlišný od klasických cookies, ale to jistě není na škodu. Alespoň Vám ty recepty nezevšední.
Na tyhle božské cookies jsem narazila u svého drahého Jamieho Olivera. Pekl je na svém FoodTube kanálu a vypadaly tak skvěle, že jsem neodolala a musela je zkusit. Recept jsem lehce upravila, ale snažila jsem se ho co nejvíc zachovat, abych úplně nezničila základ. A ano, byly prostě dokonalé. Pokud jste fanoušci čokolády nebo cookies nebo obojího, tak je určitě zkuste. Jsem si jistá, že nebudete litovat.
Ingredience se Vám, vzhledem k tomu, že jde o cookies, mohou zdát trošku neobvyklé, ale věřte, že výsledek je opravdu dokonalý. Dokonce i mojí mamince, která čokoládu bůhvíjak nemusí, velice převelice chutnaly, z čehož jsem byla nesmírně nadšená. Ale dost povídání a vychvalování, pojďme na recept.
1. Na vodní páře rozpusťte čokoládu s máslem a špetkou soli. Zamíchejte, aby vznikla jednolitá, hladká a lesklá hmota. A nechtechvilku stát, aby nebyla úplně horká. Bude stačit 5 - 10 minut.
2. Do čokolády přimíchejte kondenované mléko a opět zamíchejte tak, aby se vše spojilo. Pak přidejte mouku s práške do pečiva a mandle a vytvořte hladké těsto.
3. Uložte ho do lednice asi na 15 minut. Mezitím si nachystejte dva plechy a vyložte oba pečícím papírem.
4. Vyndejte těsto z lednice a přidejte do něj na kousky nasekanou bílou čokoládu. Rukama vytvořte kuličky. Nemusíte se bát, že se těsto bude lepit jako u klasických cookies. Rozložte je rovnoměrně na plech s pečícím papírem. Nechávejte mezi nimi mezeru, protože sušenky se během pečení o něco zvětší a "rozplácnou".
5. Namočte špičky prstů do vody a každou kuličku lehce zploštěte. Tím jim pomůžete dosáhnout výsledného sušenkového tvaru.
6. Pečte na 170°C asi 10 minut. Vyndejte z trouby a snažte se sníst až po vychladnutí.
Seznam receptů: zde
Ingredience se Vám, vzhledem k tomu, že jde o cookies, mohou zdát trošku neobvyklé, ale věřte, že výsledek je opravdu dokonalý. Dokonce i mojí mamince, která čokoládu bůhvíjak nemusí, velice převelice chutnaly, z čehož jsem byla nesmírně nadšená. Ale dost povídání a vychvalování, pojďme na recept.
Double chocolate cookies
Nachystejte si:
50 g másla
200 g hořké čokolády (alespoň 60%)
špetku soli
1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka
25 g mletých mandlí
200 g mouky
3/4 lžičky prášku do pečiva
100 g bílé čokolády
1. Na vodní páře rozpusťte čokoládu s máslem a špetkou soli. Zamíchejte, aby vznikla jednolitá, hladká a lesklá hmota. A nechtechvilku stát, aby nebyla úplně horká. Bude stačit 5 - 10 minut.
2. Do čokolády přimíchejte kondenované mléko a opět zamíchejte tak, aby se vše spojilo. Pak přidejte mouku s práške do pečiva a mandle a vytvořte hladké těsto.
3. Uložte ho do lednice asi na 15 minut. Mezitím si nachystejte dva plechy a vyložte oba pečícím papírem.
4. Vyndejte těsto z lednice a přidejte do něj na kousky nasekanou bílou čokoládu. Rukama vytvořte kuličky. Nemusíte se bát, že se těsto bude lepit jako u klasických cookies. Rozložte je rovnoměrně na plech s pečícím papírem. Nechávejte mezi nimi mezeru, protože sušenky se během pečení o něco zvětší a "rozplácnou".
5. Namočte špičky prstů do vody a každou kuličku lehce zploštěte. Tím jim pomůžete dosáhnout výsledného sušenkového tvaru.
6. Pečte na 170°C asi 10 minut. Vyndejte z trouby a snažte se sníst až po vychladnutí.
nemá tm být 200 g mouky místo másla? O:)
OdpovědětVymazatChybička se vloudila :D Opraveno, už by to mělo být stoprocentní ;)
Vymazat