A je tu další mooc čokoládový receptík. Původně jsem uvažovala o tom, že ho nazvu "čokoládové soufflé". Jenže pak mi došlo, že pod pojmem soufflé si asi většina lidí představí takovou tu mňamku, do které když zajedete lžičkou, vyteče Vám tekutá čokoláda. Takové soufflé s tekutým prostředkem jsem měla jednou, a musím uznat, že to byla paráda. Smutné na tom ale je, že jsem recept na něj z nějakého zvláštního důvodu asi ztratila (?), a od té doby pátrám po takovém, se kterým bych dosáhla obdobného výsledku. Zatím marně. Ale nesmutněme. Prozatím si vystačím s tímhle neméně geniálním zázrakem.
Teplé čokoládové dortíky
nachystejte si:
125 g hořké čokolády (alespoň 60%)
125 g másla
150 g krupicového cukru
50 g hladké mouky
1 lžička vanilkového extraktu
2 bílky
4 žloutky
1. Používáte-li porcelánové mističky, vymažte je máslem a vysypte trochou krystalového cukru. Na vodní lázni rozpusťte čokoládu společně s máslem a nechte lehce vychladnout.
2. Zatím ve větší míse vyšlehejte máslo s cukrem a žloutky. Až bude směs krémová a hladká přidejte rozpuštěnou čokoládu a vanilkový extrakt. Opět promíchejte a přidejte mouku. Vymíchejte v hladkou hmotu.
3. Bíly vyšlehejte do sněhu a postupně (alespoň ve třech dávkách) je lehce vmíchejte do čokoládové hmoty. Míchejte opravdu zlehka a opatrně, abyste nezničili všechny vzduchové bubliny, díky nimž dortíky vzrostou.
4. Vzniklým těstem naplňte připravené formičky asi do tří čtvrtin. Pečte na 180°C asi 20 minut. Podávejte nejlépe teplé.
Všechny recepty naleznete zde :)
Ježiš, tak teď se sama nenávidím za to, jaký jsem si nastavila teď na 30 dní režim... jedním slovem - MŇAAAAM!! Vždycky co je teplé je ještě mnohem lepší než zbytek! :D
OdpovědětVymazatwww.getmovincz.blogspot.com
:D Od doby, co peč, jsem zjistila, že u mě nemá cenu si dávat režimy. :D Každopádně držím palce v úspěšném dodržení a děkuji :)
Vymazat