neděle 26. března 2017

Banánové cupcakes s javorovým krémem

Asi Vás to překvapí, ale už dlouho jsem nepekla. Teda, tím dlouho myslím asi tak dva tři týdny. Chápu, že pro některé to ještě dlouho není, ale pro mě už ano. A docela hodně dlouho. A tak jsem se dnes, když je ta neděle, rozhodla to změnit a něco nového upéct. Zkusila jsem tedy banánové cupcaky s krémem s javorovým sirupem. 

Uznávám, nejsou to úplně nejlevnější cupcakes, ale na druhou stranu, občas je potřeba se trochu rozmazlit. Jsou opravdu dobré, hezky vyvážené. Banán a javorový sirup se k sobě moc hezky hodí. Takže pokud jste tuto kombinaci ještě nevyzkoušeli, vřele doporučuji (kdyby se Vám nechtělo hned do cupcaků, vyzkoušejte to na palačinkách).

Pár tipů na závěr. Banán by měl být pokrytý hnědými skvrnami. To už je taková ta fáze, kterou mnoho lidí nemá rádo, ale na pečení je to to nejideálnější stadium. Pozor ale, aby už nebyl nahnilý. Dozdobit je můžete úplně libovolně. Já jsem zvolila cukrové motýlky, protože...jaro. 😊

Banánové cupcakes s javorovým krémem

nachystejte si:

na cupcakes:
150 g krupicového cukru
30 g kvalitního hnědého cukru
275 g hladké mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
3/4 lžičky jedlé sody
250 g másla
4 vejce
1 přezrálý banán
2 lžíce mléka
hrst na jemno posekaných vlašských ořechů (nemusí být)

na krém:
250 g másla
100 g moučkového cukru
1 vanilkový pudink
300 ml mléka
6 lžic javorového sirupu

1. Ve velké míse promíchejte oba druhy cukru a všechny suché ingredience. Přidejte máslo, vejce a banán rozmačkaný do konzistence pyré. Mixérem nebo stolním robotem míchejte do hladka. Pak přidejte mléko a míchejte ještě chvíli, dokud se vše nespojí do hladkého těsta.

2. Těstem naplňte připravené košíčky asi do dvou třetin výšky. Pokud chcete, posypte je nasekanými vlašskými ořechy a pečte na 160°C asi 20 minut.

3. Na krém uvařte pudink ve 300 ml mléka. Nechte ho zcela vychladnout. Změklé máslo vložte do mísy a šlehejte do hladké, světlé hmoty (asi 5 minut). Poté do něj nasypte prosátý cukr a opět šlehejte. Když je směs hladká, přidávejte postupně vychladlý pudink. Nakonec přidejte javorový sirup a ještě chvíli šlehejte, dokud není krém hladký a jemný.

4. Připravený krém naneste sáčkem nebo nožem na vychladlé cupcakes, dozdobte podle Vaší nejlepší fantazie a vychutnávejte.




Žádné komentáře :

Okomentovat