úterý 6. ledna 2015

Christmas!! (lehce zpožděně)

A máme tady leden. Pro ty z vás, kteří trpí jako já osudem maturanta, to znamená ještě více a stále více učení. To je dost děsivé, vzhledem k tomu, kolik toho bylo do teď. Zkrátka a dobře, teď to konečně začíná být napínavé. A úplně nejlepší jsou na tom ty pobavené úsměvy učitelů, kteří naprosto chápou naše vyděšení z blížící se zkoušky a ironicky poukazují na to, jakým tempem se ten slavný okamžik blíží.

Začalo to tímhle famózním muffinem od naší super třídní :)
Úplně mega pecka!!
I proto se chci ohlédnout za Vánoci. Jak jistě každý ví, Vánoce by měly být (s důrazem na to měly by) svátky klidu, míru a spokojenosti. Spokojenost? Ještě možná. Ale klid a mír? No, řekněme, že nemám vůůůbec ráda tu hektičnost tohoto období. To, jak si lidé vůbec neuvědomují, že nejde jen o to koupit co nejvíce dárků a utratit co nejvíce peněz, ale jde o to si odpočinout a alespoň na pár dnů v roce vypnout. Tak to teda vidím já. Neříkám, že nenakupuji dárky. To samozřejmě dělám. Hrozně mě baví sledovat ty výrazy lidí při otevírání méně či více pečlivě zabaleného balíčku. Ale myslím, že by se to nemělo přehánět.
Zbytky našeho letošního cukroví. Mysela jsem, že ho bude méně, ale hold jsme se s mamkou rozjely :D
Proč se stresovat? Je tolik jiných příležitostí, kdy Vám nervy hrají na plno. All over the year!! Myslím, že za těch 365 dnů je v klidu alespoň půlku z nich málo kdo. Bohužel, to je asi i dobou. Relaxovat hold není jednoduché, a tak bychom alespoň na Vánoce mohli udělat výjimku a vykašlat se na zbytečné stresy. Nakoupit pár drobností, napéct cukroví, zapálit si voňavou svíčku (na těch my totiž s mamkou ujíždíme), vyzdobit dům/byt a nechat to plynout. Pobavit se s rodinou, shlédnout stále opakované i nové pohádky a zahodit celý svět za hlavu. 
Tak nějak to beru já. Prostě - take it easy - a o Vánocích obzvlášť. 

Stůl přichystán k štědrovečerní večeři



A pro menší pobavení - má maličkost a ohromná radost (vážně ;) ) z ovečkového přívěsku

Žádné komentáře :

Okomentovat