sobota 21. ledna 2017

20 věcí, které jsem se naučila ve svých dvaceti letech

Další rok za námi. Jsme zase o něco moudřejší, chytřejší a zkušenější. Můj rok 2016 byl docela výživný. Když se ohlédnu zpátky, tak se toho stalo vážně docela hodně. A s potěšením mohu oznámit, že většina z mých zážitků byla pozitivního charakteru. A to je super! Vážně hodně jsem se snažila, abych se dala dohromady, protože konec roku 2015 byl jaksi...náročný. Nyní si myslím, že můžu říct, že se mi to povedlo, a tak jsem si říkala, že bych v dnešním příspěvku mohla lehce zafilozofovat nejen o dortu, ale také o tom, co jsem se v roce svých prvních "cetin" naučila (nejen) o sobě.


  1. Naučila jsem se, že je v pohodě, ukončit to, co jste si mysleli, že je pro vás to pravé, i když v závěru to byl přesný opak. 
  2. Naučila jsem se neřešit všechny, kteří si myslí, že to v pohodě není, protože oni váš život nežijí a nemusí si prožívat to, co vy. 
  3. Zjistila jsem, že dokážu během pár měsíců (možná týdnů) změnit názor na věc, o které jsem měla jasno téměř 4 roky a úplně tak změnit veškeré své cíle a kupodivu mi to vůbec nevadí. 
  4. Naučila jsem se historii jednoho krásného zámku.
  5. Naučila jsem se provádět na zámku a děsně mě to chytlo (a mí blízcí tím asi občas trošku trpí).
  6. Zjistila jsem, že nemusím mít strach z nových lidí, neboť noví lidé můžou být úplně super a mnohdy i mnohem lepší, než ti "staří" lidé.
  7. Naučila jsem se používat chytrý telefon. (Teda, aspoň trošku)
  8. Zjistila jsem, že asi vážně umím péct a moje výtvory chutnají i úplně neznámým lidem natolik, že si je opakovaně koupí.
  9. Naučila jsem se nemít ráda mimoně.
  10. Naučila jsem se vážně hodně nemít ráda makronky. 
  11. Naučila jsem se vážně hodně mít ráda batáty.
  12. Naučila jsem se, že je v pořádku použít v časové tísni kupovanou potahovou hmotu. (Ale věřte, že do teď to dělám fakt nerada)
  13. Naučila jsem se prvních pár písniček na klavír!!!
  14. Naučila jsem se, že i já dokážu být samostatná, silná a soběstačná i ve velmi krizových situacích.
  15. Naučila jsem se, že občas nemůžete mít důvěru v některé lidi, ačkoliv byste opravdu hodně chtěli. 
  16. Naučila jsem se, že je naprosto v pořádku občas preferovat své zájmy nad zájmy ostatních.
  17. Potom, co jsem si spočítala šaty ve skříni, jsem zjistila, že mám docela velkou úchylku, ale(!!) nestydím se za to. Každý má něco...
  18. Objevila jsem nové formy kreativity.
  19. Naučila jsem se, že jsem nepoučitelná a dovedu udělat stejnou chybu mnohokrát. Ale vážně se snažím s tím něco udělat. 
  20. Naučila jsem se, že opravdu existují lidé, kteří při Vás budou stát, ať se stane cokoliv. Není jich mnoho, ale jsou tu.

Mimochodem, upekla jsem si dort. Další z řady sobeckých dortů. Na své narozeniny se snažím upéct něco jiného. A letos se mi to, myslím, povedlo tak napůl. Kombinaci čokoláda - slaný karamel už znám dlouho a zbožňuji ji. A tak jsem si vytvořila v této kombinaci dort. To nové bylo při nejmenším jeho dekorování. Na tom jsem se vyloženě vyblbla. Nakoupila jsem preclíky, čokoládové kuličky, pop corn a Twix tyčinky a vznikl můj narozeninový dort. Původně jsem ho chtěla pojmout trošku decentněji. Jen sem tam nějaká ta sladká ozdoba, ale děsně mě to chytlo, a pak už nešlo přestat. Takže, tak nějak to bylo. 

Teď už vzhůru do dalšího roku. Doufám, že bude při nejmenším alespoň takový jako ten loňský. 😊

VŠECHNY DORTY NALEZNETE ZDE :)









4 komentáře :

  1. 1) Všechno nejlepší k narozeninám!! :)
    2) "Naučila jsem se, že je naprosto v pořádku občas preferovat své zájmy nad zájmy ostatních." tohle mi trvalo taky hodně dlouho, ale hned je ten život lepší, když člověk občas myslí víc na sebe a je trošku "sobec" v některých věcech O:)

    Tami

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Aaaaa!! Letošní narozeniny mě nějak moc dojímají...asi vážně stárnu :/ :*

      Vymazat