sobota 22. srpna 2015

Puntíkovaná roláda

To si tak jednou přijdete večer domů po skvěle stráveném odpoledni a na kuchyňské lince objevíte mísu plnou červeného rybízu. No není to paráda? No jistě, samozřejmě, že je. Když jsem to zpozorovala, hned jsem věděla, že musím něco rybízového vytvořit. A tak jsem začala přemýšlet. Obyčejní lidé tráví večery sledováním televize nebo užíváním si někde venku s přáteli, ale já ne. Já raději strávím několik hodin hledáním inspirace pro pečení. Jo jo, to jsem hold celá já. :D


středa 19. srpna 2015

Brownie cookies + letní depky

Jako obvykle při pozdním létě na mě přišla nějaká ta psychická slabost. Má přijít nová škola, spousta nových lidí a vlastně spousta všeho nového. Jistě, normální člověk by se na všechno tohle nesmírně těšil, ale jak jsem již párkrát naznačila, já zase tak úplně normální nejsem. Tedy, teď nechci, aby to vyznělo tak, že jsem nějak psychicky nemocná - to věru nejsem. A kdokoliv by Vám kdykoliv tvrdil něco jiného, lže. ;) 


pondělí 17. srpna 2015

Květinový košík

A je tady další dortík. Tentokrát tak jak to mám ráda - s květinami. A musím říct, že s výsledkem jsem byla spokojená. Vytvořila jsem košíkový efekt. Nebo, alespoň jsem se o to pokusila, tak snad to košík alespoň připomnělo. Nahoru jsem posadila několik kopretin a tři žluté růže a doplnila hodně hodně zelenými lístky. Ale aby toho nebylo málo, konec vytvořily malinké sedmikrásky a tři malé berušky. Prostě takový vyletněný dortík. 

Teď už mi nějak dochází slova. To bude tím horkem. :D Takže si jen prohlédněte fotografie a já doufám, že i Vám se bude můj výtvor líbit.


sobota 15. srpna 2015

Domácí borůvkovo-mátová limonáda

Letošní horka jaksi ne a ne nabrat konce. A protože je třeba doplňovat mnoho a mnoho tekutin, přišla jsem na tuhle boží borůvkovo-mátovou limču. Sice, je to další borůvkový recept, ale snad mi to odpustíte. Navíc, jeto fakt mňamka. A opět úplně jednoduchá.

středa 12. srpna 2015

Super jednoduchá domácí zmrzlina

Tím super jednoduchá, mám na mysli fakt úplně nejvíc jednoduchá. Teda, je pravda, že neznám úplně všechny postupy příprav zmrzlin v domácím prostředí, ale tenhle způsob zvládne snad úplně každý. A nepotřebujete zmrzlinovač! Asi před měsícem jsem zkoušela klasickou zmrzlinu, ale bez zmrzlinovače a její přípravou jsem strávila opravdu celý den, protože se musela co půl hodiny v mrazáku promíchávat, aby se předešlo vzniku nežádoucích krystalků ledu, ale přesto se mi tam ty zatracené krystalky vytvořily. Nebylo to sice tak špatné, chuťově byla naopak geniální, ale jistě chápete, že když už něco tvoříte celý jeden dlouhý den, tak už od toho taky očekáváte jen to nejlepší.