Tak jsem se konečně dočkala dalšího dortu. Tentokrát jsem poprvé využila novou formu ve tvaru polokoule, o níž jsem psala již v článku o nákupech. Vlastně tento dort byl i popudem k jejímu koupení (a taky přemlouvání mé mamky, protože, ano, jsem tak trošku skrblík :D ). Musím Vám říct, že jsem na začátku byla malinko nervózní. To já už tak u takových dortů prostě mívám, ale nakonec jsem nadmíru spokojená. Ačkoliv totiž nejsem bůhví jaký sportovní nadšenec, tak tenhle dort mi fotbalový míč fakt připomíná!!
neděle 20. března 2016
středa 16. března 2016
Co nového v kuchyni - potřebné maličkosti
Zase jsem nakupovala. A protože už se mi toho nahromadilo zase docela hodně, rozhodla jsem s Vámi podělit o své nové radosti.Takže jdeme na další mini sérii neplacených reklam. :)
sobota 12. března 2016
Blondies
Máslo + čokoláda + pražené oříšky = "To chcete!!"
A tím bych mohla plynule přejít k receptu, protože k blondies není prakticky co víc dodat. Ale!! Jsem to opět jenom já - ta, která ráda mluví/píše o jídle a o sladkostech obzvlášť, takže se s takovou krásnou, krátkou rovničkou nesrovnám a budu pokračovat v opěvování blondies.
úterý 8. března 2016
Citronové řezy s pusinkovou polevou
Kombinaci citronu a meringue polevy jsem chtěla vyzkoušet už hodně dlouho. Ale pořád byly další věci, které se daly upéct. Až jednou k večeru jsem měla chuť jen tak něco upéct. A tak jsem se rozhodla právě pro tuto kombinaci chutí - citron a meringue (nebo pusinky, marhmallow nebo cokoliv jiného pěnově-bílkově-sladko-sladkého). Podoba řezu se zdála jako ideální, protože pusinková poleva je relativně hodně řídká, takže nějaké zatočení do rolády nebo jako náplň do dortu se mi to úplně nezdálo. Navíc - co může být jednoduššího než korpus potřený mňamózní polevou??
sobota 5. března 2016
Čokoládová pasta (mňamózní a zdravější)
To jsem tak jednou opět hledala inspiraci u drahého Jamieho...Vlastně jsem ani nešla za něčím konkrétním, prostě jsem potřebovala lehké nakopnutí s přídavkem inspirace. A povedlo se. Do oka mi tentokrát padla veganská čokoládová pasta, jejíž tajnou ingrediencí je...chvíle napětí....ještě jedna chvíle napětí...tofu!! Doufám, že, patříte-li k nepřátelům této suroviny, jste se moc nevyděsili, protože by to byla opravdu škoda. Já osobně používám tofu docela často. Ani nevím, jestli ho používám správně, ale nějak mi přirostlo k srdci, obzvlášť v poslední době, kdy mě nějak opustilo téměř všechno "masové" smýšlení. To znamená, že když mám chuť na něco hutnějšího, do čeho by masožravec dal právě maso, dám tam místo masa tofu. Samozřejmě, vařím-li pro své blízké, tohle mi neprochází, takže dělám výjimky, ale sama s tofu nemám problémy. Chce to jen trochu otevřené mysli a chuti experimentovat.
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky
(
Atom
)