neděle 15. listopadu 2015

Oreo cupcakes s mátovým krémem

Může se to zdát jako ne úplně obvyklá kombinace, ale věřte, že mátová a "oreo" příchuť jdou fakt dobře dohromady. Navíc je všechno propojeno kakaovou příchutí dortíkového těsta, což dovádí výsledný efekt k dokonalosti. 

Mátový krém už jsem jednou dělala. Tenkrát tvořil náplň do rolády a recept na ni naleznete zde. Byl to takový spíše letní dezert, ale dnešní cucpaky se hodí nejen na léto, ale řekla bych, že kdykoliv na ně dostanete chuť. A v dnešní době budete mít chuť osladit si život asi dost často. Jak je totiž všeobecně známo, sladké zahání stres. :D


No, jsem v takové melancholické náladě, tak se raději pojďme pustit do receptu.

Oreo cupcakes s mátovým krémem

cupcakes:
50 g kakaa
230 ml vody
100 g polohrubé mouky
75 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
115 g másla
200 g cukru
2 vejce

krém:
3 větvičky máty
350 ml mléka
1 vanilkový pudink
200 g cukru
250 g másla
zelené potravinářské barvivo (nemusí být)

1. Vodu přivedeme k varu, rozmícháme v ní kakao a vanilku a necháme vychladnout. V menší misce smícháme mouky, prášek do pečiva a sůl. 

2. Ve větší míse vyšleháme máslo s cukrem do krémové hmoty. Postupně přidáme vejce. Pak přidáme suché ingredience a vymícháme hladké těsto. Nakonec přilijeme vychladlé kakao a opět mícháme, než vznikne hladké těsto.

3. Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky a do každého košíčku vložíme oreo sušenku. Pak naplníme těstem asi do tří čtvrtin. Pečeme na 160°C 15 - 20 minut.

4. Do menšího hrnce nalijeme 300 ml mléka a vložíme do něj větvičky máty. Přivedeme k varu, a pak ztlumíme a vaříme ještě 3 minuty. Pak mléko prolijeme cedníkem. Ve zbytku mléka rozmícháme pudinkový prášek a nalijeme do přecezeného mátového mléka. Vaříme do zhoustnutí. Pak odstavíme a necháme vychladnout.

5. Ve větší míse vyšleháme máslo a cukr do hladka. Pak postupně přidáváme po malých částech vychladlý pudink. Vyšleháme do hladkého a nadýchaného krému. Pokud chceme, dobarvíme troškou zeleného barviva.

6. Krém naneseme na vychladlé cupcakes. Můžeme ještě dozdobit čokoládovými hoblinkami nebo kousky.


Všechny recepty naleznete zde :)

Žádné komentáře :

Okomentovat