úterý 10. listopadu 2015

Co nového v kuchyni - předvánoční nákupy

A je to zase tady.Vánoce se nám neúprosně blíží a z každé výlohy na nás prodejci vytahují co nejlákavější, nejblikavější a nejzářivější "vánoční" poutače. Upřímně, když tohle vidím na začátku září, je mi z toho maximálně tak špatně, ale teď je listopad, a i na mě už pomalu začíná doléhat předvánoční nálada. Jenom se to u mě (a u mé mamky) projevuje malinko jinak, než u ostatních. My dvě totiž jako první nakupujeme novinky do kuchyně, nejlépe pak samozřejmě na pečení. A tento rok tomu nebylo jinak. Dokonce si dovolím tvrdit, že toho bylo mnohem více, než je obvyklé, takže jsem se rozhodla se s Vámi o své radosti podělit a třeba Vás inspirovat na vychytávky, které Vaše pečení vyzvednou o další úroveň výše.


Začnu razítky na sušenky. Tuhle vychytávku jsem poprvé na trhu postřehla asi před dvěma roky. Asi před rokem jsem pocítila první vlnu touhy po nich, ale nezdálo se mi, že nějakých 90 korun za jedno je úplně pro mě přijatelná cena za něco, co zase tak často stejně nepoužiju. A pak ke mně díky mé drahé mamince dorazila nová nabídka z Tchiba, kde byly tři různé efekty razítek za 199 Kč. A ano, teď už je mám doma.














Další věcí z Tchiba byla sada na výrobu sušenek s takovou tou mooc dobrou čokoládovou vrstvou. Sada obsahovala dvě silikonové formy a jedno vykrajovátko a stála stejně jako razítka 199 Kč.


Třetí novinkou jsou vykrajovátka, která k vánočnímu pečení nepochybně patří. A musím říct, že jsem zjistila, že už jich máme opravdu hodně, takže najít něco, co by se nám hodilo či líbilo a zároveň by nám to chybělo, není úplně jednoduché. Ale přesto se našlo to něco, po čem mé srdce zatoužilo, a to byl perníček a sob. A nakonec mám perníčky dva, malého a velkého, a toho soba taky. A ještě pro maminčino přání jsem koupila malinké košíčky.






¨
Následující věc, která našla místo u nás v kuchyni je sada třech kovových kornoutků. Tyhle asi před Vánoci úplně nevyužiju, ale to víte, Tescoma měla slevy a já už jsem myslela na léto, a tak jsem si je za necelých 50 Kč pořídila.

Další věc je taky z Tescomy a mám z ní velice velkou radost. Ne, že bych ji z ostatních věcí neměla, ale chápejte, plech na minimuffiny jsem sháněla už hodně dlouho a nikde nebyl k nalezení. A teď ho konečně mají a hned ve dvou velikostech. Menší na 12 minimuffinů stojí 199 Kč, ale to by, přiznejme si, u mě úplně nemělo cenu, a tak jsem si hned pořídila ten větší, na 24 kousků za 369 Kč. Ano, ano, možná se Vám to může zdát hodně, ale já jsem je sháněla opravdu dlouho a navíc je to něco, co hodně využiju a jsem fakt ráda, že jsem si tuhle formu koupila.


A na závěr to úplně nejlepší!! Chci se pochlubit svou nejšikovnější maminkou. Ušila mi totiž tuhle parádní a překrásnou zástěrku. A mimochodem, tu látku jsem taky sháněla už pěkně dlouho, až jsme nakonec musely jet na veletrh ručních prací a teprve tam, po projití celé haly, jsme ji objevily. A výsledek můžete vidět na fotkách. :)


A to by bylo všechno. Asi toho bylo hodně a bylo to vyčerpávajíci (i pro mě, věřte tomu), ale prostě jsem se Vám potřebovala pochlubit. Mějte se krásně a užívejte podzimu. :)
Radka P.

6 komentářů :

  1. Ta zástěra je naprosto dokonalá <3

    OdpovědětVymazat
  2. Zástěra je parádní! :o) nešije mamka na zakázku? taky by se mi hodila :D
    razítka na sušenky jsem si na letošní pečení taky pořídila, akorát teda ne v tchibu - 3 razítka za skoro 200,- se mi pořád zdá moc. Tady jsem našla 4 vzory za 79,- a ještě je rukojeť ze dřeva :o))) http://www.utc.cz/cs/razitko-na-cukrovi-vanoce-silikon-65x65x65cm/345185p/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na zakázku zatím nešije, tolik času asi nemá, ale pochvalu jistě vyřídím. :) A razítka za 79, je super úlovek. Příště budu pátrat více, ale na druhou stranu, za ty své jsem taky ráda. :)

      Vymazat