středa 16. března 2016

Co nového v kuchyni - potřebné maličkosti

Zase jsem nakupovala. A protože už se mi toho nahromadilo zase docela hodně, rozhodla jsem s Vámi podělit o své nové radosti.Takže jdeme na další mini sérii neplacených reklam. :)


Kartonový stojan na cupcakes, dorty nebo cokoliv, co na něj budete chtít postavit jsem koupila už před Restaurant Day. Vlastně Restaurant Day byl i důvod k jeho koupi, protože jsem potřebovala něco lehkého, skladného a hezkého, na co bych mohla nabízené cupcakes poskládat. Je z Tescomy a má hned dva designy najednou. No není to super? Navíc byl v akci za nějakých 49 Kč. Svůj účel splnil víc než dobře.


Papírové košíčky na cupcakes jsou jedna z mých slabostí. Prostě na nich ujíždím. Ale kdo by se taky divil, když je můžete sehnat v tolika nepřeberných a naprosto krásných variantách? Tentokrát jsem vybrala zelené a s beruškama z Lidlu, modré z Kiku, kde mívají docela dobrý výběr za hodně dobrou cenu a jednoduché bílé, které seženete snad v každém papírnictví. 


Dále jsme byli v Ikee (prosím, jestli někdo víte, jak tu zatracenou Ikeu správně skloňovat, dejte mi vědět :D ). Krom věcí, které do kuchyně úplně nepatří jsme pořídili novou metličku. Jednoduchou, nerezovou s relativně širokou rukojetí. Trochu mě překvapilo, že jednotlivé drátky byly seřazeny do jakési spirály, ale je vážně skvělá. Nevím, jestli je to právě oním uspořádáním, ale šlehání s ní jde velmi rychle. No a další věcí z Ikey byly krásné ubrousky s květinovým vzorem. Vzorů tedy měly více a líbily se mi snad všechny, ale nakonec jsem se rozhodla právě pro tyto, neboť jsem už dlouho pátrala po nějakých květinových, romantických a lehce vintage ubrouscích.


Nedávno mě můj kamarád navnadil na vyzkoušení domácích lízátek. Já jsem samozřejmě byla nadšená a rozhodla se nějaké vytvořit. Ovšem to jsem ještě netušila, jak obtížné bude sehnat lízátkové špejle. Na internetu je sice seženete, ale mně se úplně nechtělo platit poštovné kvůli jednomu balíčku špejlí. Nakonec jsem je sehnala ve specializovaném obchodě s nejrůznějšími věcmi na pečení, kam chodím pro potravinářské barvy. Koupila jsem menší i větší velikost. První várka lízátek sice nedopadla úplně dobře, ale nevzdávám to a špejle se už brzy jistě dočkají dalšího využití.


Poslední věcí, která nově rozšířila sbírku forem na pečení je forma na korpusy ve tvaru polokoule, kterou mají nově v Tchibu. Jak už možná víte, ořezávat dorty do konkrétního tvaru moc nemusím, ale občas je to potřeba. A polokoule, respektive koule je tvar, který jde využít hodně často, takže s formou v jejím tvaru se zbavím alespoň jednoho "ořezávacího" problému.



Tak a to je vše. Když nad tím tak přemýšlím, asi toho není úplně hodně, ale přesto doufám, že jsem Vás třeba inspirovala. :)

2 komentáře :

  1. Taky jsem teď kupovala košíčky na cupcakes v Kiku :-) nejvýhodnější jsou ale z Pepca.
    SimonetaBlog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Pepcu už jsem se na ně taky dívala. :) Bohužel v "našem" Pepcu mají většinou jenom velké, které mi nesedí do formy.

      Vymazat