sobota 26. března 2016

Další Velikonoce = další cupcakes!!

Už bych to asi mohla nazvat tradicí. Velikonoce = cupcaky s nějakým mooc hezkým designem. Ač jsem loni nebyla zase tak úplně spokojená, snažila jsem se vytvořit něco hezkého i tehdy. Letos naopak jsem věděla, že to musí být pecka. Ne, že by mě k tomu tlačil nátlak okolí nebo tak něco, prostě jsem si chtěla udělat radost.

 Ach, jak sobecké!! :)

A tak jsem se pustila do vymýšlení. Tedy, spíš jsem si vzala modelovací hmotu a začala tvarovat, co mě zrovna napadlo. Začala jsem s košíkem plným kraslic, pak mě napadlo vytvořit pomlázky se stužkami, králíčky a kuřátka a samozřejmě barevné květiny, motýlky a sedmikrásky jako zlatý hřeb velikonočních cupcaků. Mou hlavní prioritou byla barevnost a roztomilost, protože o tom Velikonoce prostě jsou. A proto mě to taky baví, protože barevné a roztomilé dekorace na dortech a cupcacích, to je moje. :)

Když jsem měla hotové dekorace (nebo jsem si to alespoň myslela, protože v závěru jsem stejně musela dalších pár dodělat, neboť pochybělo), pustila jsem se do vymýšlení příchutě. Je začátek jara a tak se vybízelo užití nějakého ovoce. No a já jsem od nedávna okouzlena kombinací borůvek a citronu. Ale protože jsem citronové cupcaky s borůvkovým krémem dělala relativně nedávno (ano, ano na Restaurant Day :D ) a ke všemu jsem chtěla krém obarvit, což by dost dobře s tmavě fialovým krémem nešlo, rozhodla jsem se to tak trochu prohodit. Takže dortíky byly vanilkovo-borůvkové a krém citronový a jako bonus jsem je naplnila citronovou omáčkou neboli lemon curd, chcete-li. 


Tak a je to. Letos jsem se na velikonočních cupcacích fakt vyřádila. A bylo to super!! Jen doufám, že příští rok budu stejně tak plná inspirace jako letos. Všem přeji překrásné a hlavně klidně strávené Velikonoce!!








2 komentáře :