neděle 20. března 2016

Fotbalový míč

Tak jsem se konečně dočkala dalšího dortu. Tentokrát jsem poprvé využila novou formu ve tvaru polokoule, o níž jsem psala již v článku o nákupech. Vlastně tento dort byl i popudem k jejímu koupení (a taky přemlouvání mé mamky, protože, ano, jsem tak trošku skrblík :D ). Musím Vám říct, že jsem na začátku byla malinko nervózní. To já už tak u takových dortů prostě mívám, ale nakonec jsem nadmíru spokojená. Ačkoliv totiž nejsem bůhví jaký sportovní nadšenec, tak tenhle dort mi fotbalový míč fakt připomíná!!


Tenhle dort přišel úplně znenadání. A moc mě potěšilo, když jsem se dozvěděla, že jsem byla doporučena jednou mou milou zákaznicí. Tedy "moc mě potěšilo" jsou asi slabá slova. Když jsem se to dozvěděla, myslela jsem, že umřu radostí. Jsem divná? Asi joo!! Ale vlastně i kdyby, tak mě to nepřekvapuje, protože v mém světě se objevuje pramálo tzv. normálních lidí. Ale nestěžuju si. Řekla bych, že je tomu právě naopak! Mí "nenormální" kamarádi jsou nejlepší, to dá rozum. 



Ale zpátky k tomu, oč tu běží - fotbalový míč. Víte, co je na pečení dortů krom všeho ostatního úžasné? Dostanete se k věcem, které by do Vás nikdy nikdo neřekl. Tak třeba já a sport. Tohle spojení vykouzlí nejednomu mému známému, a mně samotné také, široký úsměv na tváři. Sport a já jsme si nikdy nějak extrémně nepřirostli k srdci, takže ho taky nijak extrémně nevyhledávám. Neodsuzujte mě, mám prostě jiné koníčky. A není jich málo, myslím si, takže na sporty už nezbylo místo. To ale neznamená, že sportovní nadšence odsuzuji, to ne!! Jen mezi ně nepatřím. O to vtipnější je, když jsem požádána o dort mající co dělat právě se sportem. To se vždycky dozvím něco nového Tak třeba to, že fotbalový míč má ve svém klasickém provedení povrch skládající se z pravidelných 5-ti a 6-ti úhelníků!!! A narýsovat si takové pravidelné 5-ti a 6-ti úhelníky o stejné délce strany, aby na sebe navazovaly a zapadaly do sebe, když nemáte po ruce úhloměr ani kružítko, to není žádná sranda!! :) 

Ale nakonec to dopadlo dobře. Já jsem tedy s výsledkem spokojená. Doufám, že Vám se bude líbit také.









2 komentáře :

  1. Krásný dortík, škoda, že nejsem tak šikovná :D :)

    INKA blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) A mimochodem, myslím, že stačí zapálení a nadšení a šikovnost se dostaví sama. :)

      Vymazat