úterý 28. února 2017

Vanilkové cupcakes s jahodovým krémem

Aby těch receptů nebylo málo, přidávám další ze série pečení na oslavu babiččiných narozenin. A protože mou slabost pro cupcaky už asi dobře znáte, tak to bude recept na cupcaky. Tentokrát vanilkové s jahodovým krémem.



Vanilkové cupcakes s jahodovým krémem 

nachystejte si:

na cupcakes:
113 g změklého másla
130 g cukru krystal 
3 vejce
60 ml mléka
100 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
1,5 lžičky prášku do pečiva
špetka soli

na krém:
100 g jahod (mohou být i zmrazené)
80 g krupicového cukru
250 g másla
150 g moučkového cukru
3 lžíce mléka

1. Vyšlehejte máslo s cukrem do hladké hmoty, postupně přidávejte vejce a vanilkový extrakt. V jiné míse smíchejte obě mouky, sůl a prášek do pečiva a prosejte do tekuté směsi. Nakonec přidejte mléko a míchejte do hladka. Připravené košíčky plňte do 2/3 výšky. Pečte na 170°C asi 20 minut.

2. Jahody vložte do menšího hrnce. Přisypte krupicový cukr a přilijte asi 40 ml vody. Na středním plameni nechte vařit. Až budou jahody změklé, rozmačkejte je, ale stále vařte. Pokud chcete docílit extra hladké konzistence, rozmixujte tyčovým mixérem. Nechte vařit až jahody dosáhnou konzistence pyré. Nechte vychladnout do pokojové teploty.

3. Máslo vyšlehejte do hladké a světlé konzistence. Poté přidejte prosátý cukr. Když je směs hladká, přilijte mléko a postupně přilévejte jahodové pyré. 

4. Připravený krém pomocí sáčku aplikujte na vychladlé cupcakes. Dozdobte podle své fantazie a vychutnávejte.




Žádné komentáře :

Okomentovat