Do Vánoc nám zbývá něco málo přes měsíc, a tak jsem usoudila, že je čas začít s přípravami. A jak jinak se dovést do vánoční nálady, než pečením něčeho tak typického právě pro toto období roku jako jsou perníčky? Ano, správně, takže jsem se rozhodla upéct perníčky.
sobota 21. listopadu 2015
neděle 15. listopadu 2015
Oreo cupcakes s mátovým krémem
Může se to zdát jako ne úplně obvyklá kombinace, ale věřte, že mátová a "oreo" příchuť jdou fakt dobře dohromady. Navíc je všechno propojeno kakaovou příchutí dortíkového těsta, což dovádí výsledný efekt k dokonalosti.
úterý 10. listopadu 2015
Co nového v kuchyni - předvánoční nákupy
A je to zase tady.Vánoce se nám neúprosně blíží a z každé výlohy na nás prodejci vytahují co nejlákavější, nejblikavější a nejzářivější "vánoční" poutače. Upřímně, když tohle vidím na začátku září, je mi z toho maximálně tak špatně, ale teď je listopad, a i na mě už pomalu začíná doléhat předvánoční nálada. Jenom se to u mě (a u mé mamky) projevuje malinko jinak, než u ostatních. My dvě totiž jako první nakupujeme novinky do kuchyně, nejlépe pak samozřejmě na pečení. A tento rok tomu nebylo jinak. Dokonce si dovolím tvrdit, že toho bylo mnohem více, než je obvyklé, takže jsem se rozhodla se s Vámi o své radosti podělit a třeba Vás inspirovat na vychytávky, které Vaše pečení vyzvednou o další úroveň výše.
sobota 7. listopadu 2015
Vafle aneb proč je lepší vstanout brzy
Zasvěcení již pochopili, ostatním se to pokusím vysvětlit. Nedávno jsem se se svými spolužáky bavila o tom, že i o víkendu vstávám raději brzy. Tím brzy nemyslím třeba ve čtyři, ale optimální víkendový čas vstanout je pro mě tak kolem osmé hodiny. Vlastně mi to ani nepřijde nějak brzo, prostě je to takové normální. Mnoha lidem, a to nejen z řad mých současných spolužáků, to přijde zvláštní. Na druhou stranu, já nechápu, jak někdo vydrží spát třeba do jedenácti. Avšak ukázalo se, že lidí spadajících do druhé skupiny, tedy těch, kteří vstávají později, je o něco málo (nebo spíš hodně) více. Překvapivě!! No jooo, cítím se taak výjimečně.
sobota 31. října 2015
Čokoládové cupcakes s meringue polevou
Mohla jsem je nazvat "Čokoládové cupcakes s pusinkovou nebo sněhovou polevou", ale meringue poleva zní tak nějak zajímavěji, ne? :D Pokud pořád tápete, co to ta meringue poleva je, tak vězte, že je to poleva z vaječných bílků a cukru (celý recept naleznete níže) a je vážně skvělá a také neobvyklá, řekla bych. Ale jistě stojí za vyzkoušení. Chuťově i konzistencí dost velmi připomíná sněhovou náplň do kremrolí nebo roztopené marshmellows. Já jsem ji dělala poprvé a byla jsem z ní převelice nadšená.
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky
(
Atom
)