čtvrtek 3. března 2016

Skořicoví šneci

Jestli existuje nějaké "svačinkové" pečivo, které mě vždycky dostane, jsou to skořicoví šneci (a taky máslové croissanty). Ovšem, budu upřímná, dávno jsou pryč doby, kdy jsem si vystačila s pečivem koupeným. Jsou lepší ve všech ohledech. Voní naprosto geniálně směsí másla a skořice a téměř jistě nebudou tak suché jako ty koupené, neboť množství náplně to nedovolí. Skořicoví šneci jsou zkrátka mňamka a vůbec ne  náročná. Je pravda, že jsou z kynutého těsta, ale věřte, že kdyby to bylo nějak náročné, nedělala bych je, protože můj vztah ke kynutému těstu je stále lehce nahnutý.


úterý 1. března 2016

Vanilkové cupcakes s malinovým mascarpone krémem

Zní to jako osvědčená klasika, ale pro mě to byla novinka a taky tak trochu risk. Nikdy předtím jsem totiž krém z mascarpone nedělala. Když nad tím tak přemýšlím, tak téměř celé mé RD menu bylo pro mě novinkou. Stoprocentně ozkoušené jsem měla pouze cupcaky se slaným karamelem a sušenky. Takže dobře, bylo to 50 na 50. Každopádně, ač jsem se lehce obávala, mascarpone předčilo mé představy i obavy.

neděle 28. února 2016

Čokoládové cupcaky s krémem ze slaného karamelu

Můj další příspěvek na RD byl poněkud méně ovocný, než předchozí borůvkovo-citronové cupcaky. Je to v zahraničí převelice oblíbená kombinace čokolády a slaného karamelu. O slaném karamelu už básním delší dobu a i tento recept potvrzuje, že je to opravdová mňamka s mnoha využitími. Chutě se krásně snoubí dohromady, takže nemusíte mít strach, že výsledek bude nějak přeslazený, nebo že by snad k sobě chutě nešly. 

čtvrtek 25. února 2016

Restaurant Day očima mě a (hlavně) mého mňamózního já

Taak a je to za námi.A dovolím si tvrdit, že velmi úspěšně. Já jsem tedy byla ze své první účasti na Restaurant Day úplně nadšená. Už když jsem o této akci slyšela poprvé, což bylo někdy před rokem, celý její koncept mě opravdu nadchnul. Ale jak už to tak (obzvlášť u mě) bývá, neměla jsem odvahu jít a prodat své kuchařské (respektive pekařské) umění, a tak jsem se nehlásila. Až nyní. Měla jsem totiž mnohem více času, takže jsem si řekla, že to prostě zkusím. Nemám co ztratit, tak proč ne. A stálo to za to. Určitě by do toho měl jít každý, kdo jen trochu uvažuje o tom, že by mohl, ať už něčím tradičním nebo nějakou extra specialitkou, inspirovat další lidi, protože to za to opravdu stojí.

úterý 23. února 2016

Citronové cupcaky s borůvkovým krémem

Tak tyhle cupcaky zmizely na Restaurant Day asi nejrychleji. A mnoho lidí mi je chválilo! A protože se projevily tak úspěšně, přidávám recept na ně jako první. Původně jsem je vlastně ani nechtěla dělat, ale pak mi den před RD zbyl nějaký čas, a já jsem si řekla, že bych mohla ještě něco dodělat jen tak, aby toho bylo více. Hned jsem věděla, že to něco budou právě tyto citronové cupcaky, protože už když jsem je dělala kdysi, mě velmi nadchly. Krém mě napadl, ani nevím jak. Myslím, že borůvky se mi vloudily na mysl, protože jsem si je den předtím přidávala do smoothie. Nakonec mi ale tato kombinace přišla jako geniální. A taky se tak projevila. :)