sobota 7. listopadu 2015

Vafle aneb proč je lepší vstanout brzy

Zasvěcení již pochopili, ostatním se to pokusím vysvětlit. Nedávno jsem se se svými spolužáky bavila o tom, že i o víkendu vstávám raději brzy. Tím brzy nemyslím třeba ve čtyři, ale optimální víkendový čas vstanout je pro mě tak kolem osmé hodiny. Vlastně mi to ani nepřijde nějak brzo, prostě je to takové normální. Mnoha lidem, a to nejen z řad mých současných spolužáků, to přijde zvláštní. Na druhou stranu, já nechápu, jak někdo vydrží spát třeba do jedenácti. Avšak ukázalo se, že lidí spadajících do druhé skupiny, tedy těch, kteří vstávají později, je o něco málo (nebo spíš hodně) více. Překvapivě!! No jooo, cítím se taak výjimečně.


A proto jsem se rozhodla napsat tento článek. Abych Vám objasnila, jaké výhody takové brzké vstávání má. Protože vězte, že takové výhody opravdu existují. Když to zevšeobecním, máte jednoduše více času a více toho stihnete. A pokud si teď říkáte, že nevíte, jak byste takový bonusový čas využili, můžete začít přípravou snídaně. Ano, je to tak, ne vše, co bych ráda snídala, se dá stihnout každodenně, když spěcháte do školy či do práce. Pak tedy musíte vyčkat na tu pravou příležitost, kdy se dá taková "lepší" snídaně stihnout. Pro inspiraci jsem dnes zvolila vafle. Neznám totiž asi nikoho, kdo by vafle neměl rád. A taky jsem na ně už docela dlouho měla chuť. :)


Já osobně mám doma vaflovač. To je věc fungující na stejném principu jako toastovač, jenom místo teflonových desek na toasty, má desky s mřížkou, které vytvoří perfektní tvar vafle. Dají se ale také sehnat formy do trouby. Nejlepší jsou vafle čerstvě dopečené, ale zbudou-li Vám nedejbůh nějaké, viděla bych je třeba jako skvělou svačinku, neboť i tak jsou opravdu dobré. Dnes jsem pro jejich dohotovení zvolila arašídový krém, na který budete mít také recept níže, a trochu ovoce, ale fantazii se opět meze vůbec nekladou, a tak si můžete své vafle dohotovit čímkoli, co Vás napadne.

Vafle s arašídovým krémem

nachystejte si:

na vafle:
150 ml mléka
3 vejce
7 lžic rozpuštěného másla
175 g hladké mouky
1 lžíce cukru
2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky soli

na krém:
80 g krémového sýra (Gervais, Lučina, Philadelphie, atd.)
2 lžíce arašídového másla
1 lžíce javorového sirupu

1. Oddělte žloutky od bílků.Ke žloutkům přidejte lžíci cukru, mléko a máslo a prošlehejte. Přidejte mouku, prášek do pečiva a sůl a vymíchejte v hutné těsto. Bílky vyšlehejte do sněhu a ten postupně a zlehka přimíchejte do těsta. Těsto plňte do formy nebo vaflovače a pečte asi 5 minut nebo do zlatova.

2. Na krém utřete sýr s arašídovým máslem do hladkého krému. Pak přidejte javorový sirup a míchejte do hladka.

3. Krém navrstvěte na vafle, posypejte ovocem a přelijte javorovým sirupem nebo medem podle chuti. 


Všechny recepty naleznete zde :)

2 komentáře :

  1. Mňam.. Wafle jsem už dlouho neměla, bohužel nemám waflovač :(

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si už právě dlouho říkala, že je nebudu přidávat, když mnoho lidí nemá to, co by je udělalo, ale už mi to nedalo. Navíc jsem si říkala, že by možná šly přetransofrmovat v pseudolívanečky :)

      Vymazat