sobota 5. prosince 2015

Vánoce!! Když mamka peče cukroví

Tak a je to tady se vším všudy. Víte, vánoční období je pravděpodobně jediný čas, kdy moje mamka peče více než já. Vlastně mi skoro přijde, jakoby si tím vynahrazovala to, že celý rok peču téměř jenom já, a tímhle to doháněla. Ale ať je to jakkoliv, já se jí nedivím, že chce péct zrovna cukroví, a že ho peče tolik, protože v tom jsou Vánoce taky hodně super - můžete zkusit opravdu hodně druhů drobného cukroví, aniž byste byli za blázny. Ačkoliv, ani to vlastně není úplná jistota. Je fakt, že na našem stole naleznete takových 20 až 30 druhů (což není tak moc, jak se zdá a za okamžik se dozvíte proč), a když to někomu řeknu, tak se ve většině případů netváří zrovna tak, že by tuto obsesi úplně chápal. Ale co se dá dělat? Vždyť je to v závěru jedno. Nejdůležitější je, mít z toho všeho radost.

                                                                        zdroj: http://glanzbild.blogspot.cz/

Takže tenhle víkend se projevil jako ideální pro prvních pár druhů cukroví. Ono v závěru, myslím si, je mamka schopná za první vlnu pečení napéct tolik druhů. kolik má průměrná rodina na stole v celkovém množství. Ale abyste si nemysleli, že blázníme, tak neblázníme. Ano, přibližně nějakých 25 druhů cukroví se může zdát jako hodně, ale mamka na to jde velmi chytře. Udělá místo celé dávky třeba půlku nebo čtvrtinu, čímž se množství dost zredukuje. Nu což?? Už je to pochopitelnější? Prostě se každý rok najdou další a další druhy, které chceme vyzkoušet.

První várka těst
Ale má to i své drobné nevýhody. Tak například, já se do kuchyně moc nedostanu, neboť, jak už jsem párkrát zmiňovala, u nás úplně nepraktikujeme takové to klasické pečení maminka + dcera. Tak nějak si v kuchyni dost překážíme, takže to raději necháme jedna na druhé a obě strany jsou spokojené. Další nevýhodou je fakt, že každým rokem máme problémy s tím, co jsme to asi pekly loni. Je to zvláštní, ale je to tak. Z toho vyplývá, že každý rok se potýkáme s problémy při plánování toho, co budeme péct, protože nevíme, zda jsme ten který druh už pekly, a když ano, tak jestli měl úspěch či nikoliv. Ale to je maličkost. Jinak je pečení cukroví supeer!! No jistě, jinak bychom ho přeci nepekly vůbec. :D
A první kousky po upečení
Kolik cukroví budeme mít letos, to nevím, ale jistě vím, že i kvůli pečení a domu provoněnému máslem a vanilkou jsou Vánoce mým ještě oblíbenějším svátkem. Kolik cukroví budete letos péct Vy? A které má ve Vaší rodině největší úspěch?

Mějte se krásně a užívejte předvánoční nálady bez stresu. :)

Radka P.

Žádné komentáře :

Okomentovat