pondělí 14. prosince 2015

Vánoce!! Rocky Road s vůní mandarinky

Upozornění! Tento článek je zcela nevhodný pro všechny věčné i dočasné dietáře/dietářky. Spadáte-li do jedné z těchto kategorií, měli byste stránku opustit. V opačném případě se autorka článku zcela distancuje od jakýchkoliv následných výkyvů chutí a váhy. 
Děkuji R. :)

Jasně, valná většina toho, co na tento blog píšu je krajně nevhodná pro všechny, kteří se snaží zdravě a "netučně" jíst, ale tenhle recept i mně přišel docela extrémní. Ale o to víc stojí tenhle čokoládový zázrak za vyzkoušení. Je to naprosto dokonalá souhra sladkosti, jemnosti a úžasnosti!! No jo, zní to až moc fantasticky na to, aby to byla pravda, že? Ale mé dojmy jsou opravdu takové a tak záleží jen na Vás, jestli budou i ty Vaše stejné.


Ale možná se ptáte, co to vlastně Rocky Road je, nemám pravdu? Pro mě totiž byl ještě asi před rokem tento pojem v souvislosti s jídlem velkou neznámou. Ale od doby, co jsem na něj narazila, jsem mooc toužila ho zkusit. Rocky Road je ve svém základu čokoláda s marshmallow bonbonky a sušenkami. A zbytek je naprosto a zcela na vaší fantasii a chuti. Vážně! Takhle super jednoduché to je. Když si uděláte tento "základ", můžete přidat ořechy, sušené ovoce, kokos, další sušenky, další čokoládu nebo cokoliv, na co zrovna máte chuť. Pro někoho to může být něco nepředstavitelného, plného mnoha chutí, ale chce to opravdu zkusit. 

Asi si říkáte, proč je něco takhle "obyčejného" součástí mé vánoční minisérie. A hned pro Vás mám odpověď - abych Rocky Road trochu ovánočnila, přidala jsem strouhanou mandarinkovou kůru. Přidalo to krásnou vůni a trošku exotické chuti. Pokud nejste fandy kombinace čokoláda+citrusy, strouhanou kůru klidně vynechejte. A jeden menší typ - je opravdu dobré použít malé marshmallow, ovšem v naší malebné zemi se moc nedají sehnat, takže
zkuste ty klasické rozkrájet třeba na šestiny.

Rocky Road s vůní mandarinky

nachystejte si:
250 g hořké čokolády (alespoň 70%)
1 slazené kondenzované mléko (397 g)
100 g másla
1 1/2 hrnku mini marshmallow
100 g sušenek dle chuti (máslové, piškoty, oreo, ...)
kůra z jedné mandarinky

1. Čokoládu rozehřejte na vodní lázní. Když je rozpuštěná, přidejte máslo a kondenzované mléko a smíchejte do hladka. 

2. Do mísy s čokoládou nasypte marshmallow a sušenky a promíchejte. Půjde to možná trošku ztuha, ale to je v pořádku. Nakonec přidejte nastrouhanou kůru z mandarinky a opět promíchejte.

3. Hotovou směs nalijte na menší plech či pekáček vyložený pečícím papírem a dejte alespoň na dvě hodiny (lépe přes noc) do lednice vychladnout. Poté vyndejte, nakrájejte na kousky dle libosti a vychutnávejte.

Všechny recepty naleznete zde :)

Žádné komentáře :

Okomentovat